A kalocsai gimnázium állattárának lepkegyűjteménye

A Jezsuita Levéltár gazdag fényképgyűjteménnyel rendelkezik. Az egyik legkorábbi fennmaradt fénykép 1865-ból származik, P. Weninger Sándort (1813-1896) ábrázolja kalocsai konviktorok körében. Most ebből a gazdag gyűjteményből válogatott és digitalizált mintegy félezer képet a Fortepan, és tette online is elérhetővé.

Kalocsai diákok 1865

A digitalizálási munkák 2016 januárjában kezdődtek meg, és azt teljes egészében a Fortepan önkéntesei végezték. A Fortepan.hu oldal ma már a legnagyobb, magyar nyelvű online fotóarchívum, közel 70 ezer fotóval. Most ezt gazdagítja a Jezsuita Levéltár fényképgyűjteményéből válogatott és közzétett 438 kép is, amelyek külön is elérhetőek ITT.

A Fortepan oldalára való felkerülést követően a fényképekből gazdag válogatást közölt az Index.hu oldal is, a kínai magyar jezsuita missziót középpontba állítva. Az Index.hu a Fortepannal évek óta tartó együttműködésben közöl hétről-hétre gazdag, tematikus válogatásokat a huszadik század amatőr fotósainak hagyatékaiból. A mostani, a Jezsuita Levéltár fényképgyűjteményéből történő válogatás ITT érhető el.

admin_regi_weblap küldte be időpontban