Újra nyitva vagyunk!

Örömmel tájékoztatjuk a kutatóinkat, kollégáinkat és a jezsuiták története iránt érdeklődőket, hogy a kormányzati enyhítések és a vírushelyzet jelenlegi állása miatt, fenntartói jóváhagyással május 25-től a levéltárban ismét lehetőséget biztosítunk a kutatásra. Rendes nyitvatartásunk ugyanakkor még bizonytalan ideig nem áll vissza eredeti formájában.

A látogatókat kb. egy héttel, de mindenképpen több munkanappal előre egyeztetett (lehetőleg délutáni) időpontban, egyesével fogadjuk. A kutatásra külön helyiségben, kereszthuzat biztosításával van lehetőség. Emellett kérjük a szájat és az orrot eltakaró maszk szájmaszkviselését a levéltárosokkal való találkozáskor, valamint a kutatni kívánt anyag minél pontosabb meghatározását már az időpont egyeztetésekor. Az utóbbihoz ajánljuk a megújult levéltári fondjegyzékünket, melyet a Magyarországi egyházi levéltárak közös segédletében, egész pontosan ITT találhatnak meg. Az adatbázis használatához segítséget korábbi hírünkből kaphatnak.

Az épületben lehetőség van minden szükséges és előírt óvintézkedés betartására: bizonyos pontokon kézfertőtlenítésre, a közvetlen személyes kontaktus elkerülésére.

Az emailben érkező - személyes helyszíni kutatást nem igénylő - megkeresésekre természetesen a továbbiakban is válaszolunk, valamint e-levéltári szolgáltatásunk is problémamentesen üzemel. Kollégáink munkaidejük egy részét távmunkában töltik el, ezért telefonos megkereséseket sajnos nem mindig áll módunkban fogadni.

Bízunk benne, hogy mielőbb várhatjuk Önöket a teljes korábbi nyitvatartási időben!

admin_regi_weblap küldte be időpontban