Online szolgáltatásunk három különféle lehetőséget kínál látogatóink számára:

  1. Az e-levéltári kutatás díjfizetéshez és regisztrációhoz kötött.
  2. Pályázati támogatásból létrehozott digitális állományunk ingyenesen, de csak regisztrációt követően tekinthető meg.
  3. E-könyvtárunkban ingyenesen és regisztráció nélkül olvashatnak.

1. E-levéltári kutatás

Levéltárunk digitalizált, internetes kutatásra előkészített anyaga díjfizetés ellenében és regisztrációt követően kutatható. Javasoljuk, hogy regisztráció előtt az elérhető digitális állományunkat leíró részletes jegyzék segítségével győződjön meg róla, hogy az Ön által keresett anyag megtalálható-e e-levéltárunkban. A jegyzék megtekintése és megfelelő tájékozódás után eldönthető, hogy igénybe kívánja-e venni fizetős e-levéltári szolgáltatásunkat, mely egy képnéző program segítségével lehetséges a regisztrált felhasználóink számára.

Elektronikus levéltári szolgáltatásunk igénybevételéhez mindenekelőtt regisztrálnia kell oldalunkon, ehhez kattintson erre a linkre. A regisztráció a feltöltött képanyag korlátlan kutatását teszi lehetővé az előfizetett regisztrációs időszakon belül. A letölthető képfájloknak az alábbiakban az egyes időszakokhoz megadott száma azt jelenti, hogy a képnéző alkalmazásból hány képet menthet el a kutató a saját gépére.

A regisztráció során három lehetőség közül választhat a következők szerint:

  • 15 napos betekintő-böngésző hozzáférés (a rövidebb időt igénylő adatkeresésekhez) - 15 lementhető képmásolat (jpg fájl) - 2.500.- Ft regisztrációs díj
  • negyedéves (3 hónapos) kutatói hozzáférés - 50 lementhető képmásolat (jpg fájl) -5.000.- Ft regisztrációs díj
  • egy éves (12 hónapos) kutatói hozzáférés - 200 lementhető képmásolat (jpg fájl) - 15.000.- Ft regisztrációs díj.

A közölt regisztrációs díjak 2017. január 1-jétől esedékesek, a 27 %-os ÁFÁ-t tartalmazzák.
A regisztrációs díj fizetésének lehetőségeiről az online regisztrációs adatlap tájékoztat.

A kutatói hozzáférés mindhárom esetben a mindenkori teljes, digitalizált képanyagára vonatkozik. 2017 januárjában ez mintegy 17 000 digitális képfelvételt jelentett, de az állomány folyamatosan bővül. A letölthető képmásolatok száma tehát csak azon felvételekre vonatkozik, melyek a kutatók általi kiválasztás után jpg fájlként letölthetők és a felhasználó számítógépére elmenthetők.

Az internetes kutatás a regisztrációs díj beérkezése, ill. a regisztrációs adatlap feldolgozása-visszaigazolása után kezdhető meg. A regisztrációs díj átfutása, a banki pénzügyi értesítés beérkezése és feldolgozása néhány napot vehet igénybe, ezzel kapcsolatban türelmét, megértését kérjük. A regisztrációs folyamatot gyorsíthatja, ha a díjbefizetés bizonylatának másolatát e-mail útján elküldi nekünk, így nem kell megvárnunk a több napos pénzügyi-könyvelési folyamat végét.

Amennyiben egy dokumentumot munkája során felhasznál, mindig tüntesse fel (az e-levéltári jegyzékben feltüntetett) levéltári jelzetét. Kérjük, ehhez minden esetben tekintse meg a fondjegyzékünk aktuális változatát is.

Ha kérdése van, előzetesen felveheti a kapcsolatot a levéltár munkatársaival intézményünk elérhetőségein.


2. Sectio II.

A magyar provinciának a kommunizmus idején külföldre menekült része (Sectio II.) 1948–1957 közötti iratainak (JTMRL I.5.a. Sectio II. Tartományfőnökségi Levéltár) digitalizálása a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre. Az adatbázis ingyenes regisztráció után bárki számára elérhető és ingyen használható.

Az adatbázisban alsorozat szerinti listázás, levélíró és címzett neve, valamint évkör alapján is lehet keresni.

Mind az adatbázisban, mind a digitalizált iratok képfájljának nevében megtalálható az adott irat levéltári jelzete. Amennyiben egy dokumentumot munkája során felhasznál, a levéltári jelzetet is adja meg hozzá. Kérjük, ehhez minden esetben tekintse meg a fondjegyzékünk aktuális változatát.

A digitalizált iratanyag részletezése a Jegyzék menüpont alatt található meg. A Sectio II. történetére vonatkozó rövid leírás a Történeti bevezető menüpont alatt olvasható.

Kérjük, hogy az adatbázis használatával kapcsolatos észrevételeit a leveltar[kukac]jezsuita.hu email címre írja meg.


3. E-könyvtár

E-könyvtárunk használata ingyenes és nem igényel regisztrációt, de a feltöltött művek jogvédelem alatt állnak, így letöltésük, saját tárhelyre történő elmentésük nem engedélyezett! Az e-könyvtári szolgáltatásunkhoz kapcsolódó linktárból elérhető tartalmak használatának feltételeiről tájékozódjon az adott oldalakon!