E-Levéltár

A Jezsuita Levéltár e-levéltári szolgáltatása 2016-ban indult el, amikor az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával digitalizáltuk és online, ingyenes adatbázisban elérhetővé tettük a külföldre menekült jezsuiták levelezését.

Ez bővült tovább 2018. január 1-jével egy regisztrációs díj ellenében kutatható állománnyal. Ebben elérhetővé váltak legrégebbi irataink 1773 előttről, továbbá a családfakutatók számára is értékes anyagokat tartalmazó pécsi gimnáziumi iratok teljes egészében, illetve a kalocsai jezsuita gimnázium dokumentumai részben. Szintén feltöltésre került a teljes Historia Domus sorozat is (Szatmár, Mezőkövesd, Budapest, stb.).

2020-ban, honlapunk angol változatának elkészültével párhuzamosan elindítottuk az ingyenesen és regisztráció nélkül használható e-könyvtári szolgáltatásunkat, melynek keretében elsősorban a levéltár által kiadott kötetek és tanulmányok érhetők el online olvasható változatban, valamint egy jezsuita történeti linkgyűjtemény is kapcsolódik hozzá.

Az ingyenes és az előfizetés ellenében kutatható levéltári állomány, valamint az e-könyvtár a http://eleveltar.jezsuita.hu/ oldalon keresztül érhető el.